De bästa pokerspelen

Det är inte lätt att välja en pokersajt idag eftersom de bara blir fler och fler och det kan vara svårt att veta var man ska börja. Det bästa är att börja med att välja vilken form av poker du vill spela och sedan hitta en spelsajt som erbjuder just den formen. I praktiken är det bara tre olika typer av poker som spelas på nätet.

Texas Hold’em

Texas Hold’em har blivit det överlägset mest populära pokerspelet på nätet. Det spelas också i den stora turneringen World Series of Poker. Med internet har spelformen spridits över hela världen. Texas Hold’em räknas som ett skicklighetsspel eftersom du med hjälp av kalkylerande och diverse strategier antingen kan räkna ut hur bra dina odds är eller lura dina motståndare att tro att du har en bättre hand än dem. Varje spelare tilldelas två kort. Med sammanlagt fem kort som är gemensamma gäller det sedan att få den bästa handen, eller att lura motståndarna att lägga sig.

Omaha Hold’em

Omaha spelas ungefär som Texas Hold’em, men varje spelare får istället fyra kort. Det gör att Omaha är lite mer komplicerat. Då fler kort ger fler möjliga handkombinationer är det svårare att kalkylera vilka kort motståndarna kan ha. Det gör också att du behöver ha en bättre hand för att vinna. En fördel kan vara att de flesta spelarna är specialiserade på Texas Hold’em. För dig som istället specialiserar dig på Omaha ökar chanserna.

Studpoker

Studpoker var det mest populära pokerspelet innan Texas Hold’em fick sitt stora genombrott. En variant är Seven Card Stud, eller sjukorts stötpoker på svenska. Det är ett ganska avancerat spel, men enkelt förklarat har varje spelare sju kort, varav fyra är dolda och tre är öppna. Utifrån de öppna korten får du försöka lista ut vem som har den bästa handen.