Dominera pokerbordet

Poker är ett nyanserat spel som finns i många olika format. Det finns den klassiska pokervarianten som vi spelade på rasterna, och casinopokern där du spelar med två dolda kort istället för fem. För att verkligen dominera ett pokerbord borde du bli specialist på Texas Hold’em som är den vanligaste spelformen. 
593449-winner
Vi behöver inte gå in på detaljer kring Texas Hold’em, du är säkerligen vad pokerspelare och vet reglerna sedan tidigare. Men att utveckla sitt pokerspel händer inte av sig själv, det kommer inte bara för att man spelar det om och om igen. Man måste också tänka efter och planera, skapa en strategi och lära känna de man spelar mot.

Det bästa sättet att träna upp sig är att hålla i pokerkvällar. Visst kan man bli bra och utvecklas genom att spela på nätet, men du får inte kontakt med människor på samma sätt. Om du bara spelar online och plötsligt vinner en satellitturnering som tar dig till WSOP, har du ingen aning om hur man döljer eller läsa ansiktsuttryck.

Med kompisarna kan du träna upp dig och försöka analysera fram deras beteende. På sajten Poker får du fler bra tips om hur du lär dig att bluffa din motståndare. En bluff fungerar bättre om det finns färre motståndare som man måste bluffa. Det är också bättre att börja bluffen tidigt i spelet. Om man börjar bluffa efter flera satsningsrundor är det svårt för motståndarna att ge upp potten eftersom de redan investerat så mycket i den. Man man också vara till synes slumpmässig i sina bluffar, så dina vänner aldrig vet om du menar allvar eller bara försöker driva upp potten.

Men det gäller också att veta vilka pokerhänder som du ska satsa på, och när man behöver lägga sig. Detta påverkas också av hur många spelare som deltar. Ju fler spelare, desto fler kort delas ut, desto större chans att någon får en bra kombination som slår din. Vid färre spelare kan man hålla kvar vid en semibra hand lite längre eftersom så få kort delas ut.