Klä ut dig till din favoritkaraktär

Det första tv-spelet vid namn Pong kom 1972. Det är ett arkadspel som spelas av två spelare och går ut på att en boll ska slås över nätet. För hemmabruk släpptes spelet 1974 och fick då namnet Home-Pong eller Hemma-Pong. Detta låter inte särskilt spännande, men sedan dess har tv-spelens utveckling och formgivning exploderat. Idag kan du spela 3-dimensionella tv-spel såsom krigsspel, fotboll och hockeyspel. Super Mario Bros kommer du säkert ihåg och det är fortfarande väldigt populärt.

3181907-super-mario

Välja karaktär

Vill du bjuda dina tv-spelintresserade vänner på fest? Först kanske de är tveksamma och vill hellre stanna hemma och spela. Då kan du locka dem med en maskerad där temat till exempel kan vara Super Mario Bros. På Partykungen.se hittar du dräkter till dessa färgstarka karaktärer, till exempel en Mariodräkt för att likna huvudpersonen Mario, men även hans bror Luigi och prinsessan Peaches finns att välja på. Du får heller inte glömma svampen Toad. Även den karaktären finns att välja på och det är nästan ett måste med det temat. För tjejerna finns alternativet att välja dräkten rörmokartjej istället.

Är du bjuden på maskerad och har svårt att välja vilken karaktär du vill vara, men är intresserad av hjältinnor kan du välja den snygga Lara Croft. Något som fortfarande är väldigt populärt är Star Wars. Det finns många karaktärer att välja på och några exempel är Darth Vader, Jedi Knight eller en Stormtrooper. Är du tjej kan du välja att klä ut dig till den vackra prinsessan Leia. För mer inspiration kan du klicka dig in på Pinterest. Om du väljer Star Wars som tema kan du till exempel anordna en spelfest där ni spelar tv-spelet som en festaktivitet.

Tillhör du dem som tycker om att spela Pac-man finns även den karaktären som alternativ till en maskerad. Det finns mycket att välja mellan och planerar du att bjuda dina vänner på maskerad eller en tv-spelsfest är det viktigt att du skickar ut dina inbjudningar i god tid, för att dem ska hinna köpa sina dräkter.