Nintendo Wii – spel

Tillsammans med Xbox och Playstation tillhör Nintendo Wii en av de absolut mest populära konsolerna just nu. Till Nintendo Wii finns en rad spännande och roliga spel vare sig man gillar sport, action, äventyr eller strategi.

Allmänt om Wii-spel

Ett Wii-spel som passar i princip alla och som med fördel kan spelas av hela familjen är klassikern Wii Sports, där man dessutom får lite fysisk aktivitet på köpet, när man möter pappa, mamma, brorsan eller syrran i tennis, golf, boxning, bowling eller baseball.

För den som gillar att dansa är Just Dance nästintill ett måste när det kommer till Wii-spel. I Just Dance får man möjighet att dansa loss till bland annat ABBA, Lady Gaga, Kesha, Rihanna och Village People. Call Of Duty – Black Ops är spelet för den som gillar action och att ta sig an uppdrag i Kalla kriget-miljö samt bekämpa alla möjliga motståndare.

Träna med Wii

Nintendo Wii

Vi nämnde i stycket om Wii Sports att det går att få sig lite fysisk aktivitet när man spelar. Något år efter det att Wii Sports kom, så släppte man från Nintendo spelet Wii Fit U, som har för avsikt att förena nytta med nöje – tv-spel med träning. Så vad är då detta Wii Fit.

Det är ett träningsspel där grundtanken ligger lite i att hjälpa dataspelsentusiaster att komma i form framför tv:n. Spelet innehåller träning i fyra olika kategorier; yoga, aerobics, muskelövningar och balansövningar. Spelet är progressivt i den mån att du allteftersom du klarar övningarna så låser du upp nya, jobbigare övningar. Till en början är det väldigt lätta övningar där du inte direkt behöver förta dig för att klara av dem, men efter ett tag så står du där på balansbrädan och känner hur svetten rinner.

Har man lite självdisciplin så kan detta vara sättet för dig som inte vill eller orkar ta dig till gymmet. I spelet kan man skapa profiler och sätta upp mål som ska fungera som motivation för att bättra på sin form. Spelet har även en uppföljare där det finns ett dansläge och en personlig tränare som pushar dig i din träning.