Passion för spel

MedeltidsspelSpelnördar, gamers, datorspelare, ja kärt barn har många namn. Att spela spel har vi människor gjort i hundratals, ja kanske tusentals år och i olika former. Uppenbart så har vi alltid funnits, vi som har passion för spel.

Förvisso så såg kanske spelen något annorlunda ut om vi går tillbaka till romartiden, då man inte direkt hade några skrupler för sig, inte ens när det gällde andra människors liv. Kungligheter arrangerade glatt gladiatorspel som skulle återge legendariska strider som dess förfäder segrat i. Men nu kanske inte detta per definition är den typ av spel vi ägnar oss åt, men däremot så skulle spelet kunna ha precis det temat – bara det att vi dödar datorgubbar istället för verkliga människor.

Kanske är det ändå någotsånär samma känslor inom oss som gör att vi hetsar upp oss för olika typer av spel, vare sig det handlar om sport, krigsspel eller någon annan typ av spel. Det är spänningen och drivkraften att ”vinna spelet” som gör att det är så tilltalande för oss. Det tror i alla fall vi.